Vejce v aspiku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 150
      g šunka vařená - tenké plátky
    • aspik
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      svazek ředkvička
    • majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme je. Do formiček s kulatým dnem nalejeme trochu aspiku a necháme ztuhnout. Každé vajíčko osolíme, obalíme tenoučkým plátkem šunky, vložíme do formičky a dolejeme aspikem tak, aby celé vajíčko bylo zalité.
2
Ztuhlá vajíčka vyklepneme z formiček, urovnáme je na mísu a ozdobíme sekaným aspikem, sekanou natí a růžičkami z ředkviček. Majonézu podáváme zvlášť.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • kl
    kl |

    31. 12. 2013 22:27

    DEBILE

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    6. 4. 2009 12:28

    Udělám je hned po Velikonocích,aby jsme nebyli převejcovaní už teď.Aspik dělám docela často,ale inspirovala jste mě s těma bábovičkama.Terezko,nebude se oddělovat od sebe po vychladnutí ta první vrstva aspiku od té druhé?Díky.Do plátku šunky balím bramborový(či jiný) salát,máme to tak rádi,vejce mě ještě nenapadlo zabalit.(co ten nasekaný aspik?)

  • Anonym
    Anonym |

    27. 11. 2007 21:36

    sterilizovaný je skalpel, možná nůž, okurky jsou sterilované.

  • Tereza M.
    Tereza M. |

    27. 11. 2007 17:06

    Jestli mohu doporučit,tak zkuste mlj recept: Vzala jsem a každý plátek šunky jsem naplnila křenovou majonézou(majonézu a jogurt jsem smíchala,okořenila a přidala strouhaný křen) a zavinula! položila jsem na aspik a pokladla sterilizovanou paprikou,okurkou a kukuřicí a opět trošku polila majonézou a zalila aspikem.Nechala jsem vychladit a pak vyklopila! Je to fakt super a hlavně je křen pikantní!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    14. 8. 2006 19:12

    Tak jsem trochu improvizovala:o] pouzila jsem jeden sacek aspiku a nechala tu polovinu v misce. Jelikoz mi to ale moc netuhlo, pridala jsem jeste jeden pytlik[pro jistotu]. Na to jsem nasypala vrstvu hrasku a kukurice, pak jsem naskladala ty vejce [jen poloviny] obalene v sunce, posypala znovu vrstvou hrasku a kukurice a zalila zbytkem aspiku. Zhoustlo to pak behem hodiny hned:o] a uz jsem ctvrtinu snedla. Je to fantasticke! Vetsinou jsem mela aspik takovy "nemastny, neslany" jak se rika. Vzdy jsem musela davat spousty cibule a octu navrch. Tenhle se mi vazne povedl. Opravdu jde o to zkouset, zkouset a zkouset a nevzdavat se, kdyz se to napoprve nepovede! Vsem milovnikum aspiku zdar a dobrou chut!!!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    14. 8. 2006 15:48

    Nasla jsem par pytliku aspiku, o kterem jsem ani nevedela ze doma mam. Vetsinou delam klasicky aspik se salamem, zeleninou, vejci a okurkami, ale mam chut na nejakou zmenu a tento recept me nejak prijemne navnadil. Uz se mi v kuchyni vari vejce. Jsem zvedava, jak to dopadne. Zitra si pujdu koupit redkvicky a necham si posmakovat k obidku. Uz ted se tesim!