Autor:

Vejce v aspiku

Střední
Ingredience
Vejce 8 ks
Šunka
vařená - tenké plátky
150 g
Aspik  
Sůl 1 špetka
Petrželová nať 1 hrst
Ředkvička 1 svazek
Majonéza  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme je. Do formiček s kulatým dnem nalejeme trochu aspiku a necháme ztuhnout. Každé vajíčko osolíme, obalíme tenoučkým plátkem šunky, vložíme do formičky a dolejeme aspikem tak, aby celé vajíčko bylo zalité.

Ztuhlá vajíčka vyklepneme z formiček, urovnáme je na mísu a ozdobíme sekaným aspikem, sekanou natí a růžičkami z ředkviček. Majonézu podáváme zvlášť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Vejce v aspiku

Komentáře

  1. marie nezlakova   06.04.2009 | 12:28 | reagovat |

    Udělám je hned po Velikonocích,aby jsme nebyli převejcovaní už teď.Aspik dělám docela často,ale inspirovala jste mě s těma bábovičkama.Terezko,nebude se oddělovat od sebe po vychladnutí ta první vrstva aspiku od té druhé?Díky.Do plátku šunky balím bramborový(či jiný) salát,máme to tak rádi,vejce mě ještě nenapadlo zabalit.(co ten nasekaný aspik?)

  2. Anonym   27.11.2007 | 21:36 | reagovat |

    sterilizovaný je skalpel, možná nůž, okurky jsou sterilované.

  3. Tereza M.   27.11.2007 | 17:06 | reagovat |

    Jestli mohu doporučit,tak zkuste mlj recept: Vzala jsem a každý plátek šunky jsem naplnila křenovou majonézou(majonézu a jogurt jsem smíchala,okořenila a přidala strouhaný křen) a zavinula! položila jsem na aspik a pokladla sterilizovanou paprikou,okurkou a kukuřicí a opět trošku polila majonézou a zalila aspikem.Nechala jsem vychladit a pak vyklopila! Je to fakt super a hlavně je křen pikantní!

  4. Michaela Atherton   14.08.2006 | 19:12 | reagovat |

    Tak jsem trochu improvizovala:o] pouzila jsem jeden sacek aspiku a nechala tu polovinu v misce. Jelikoz mi to ale moc netuhlo, pridala jsem jeste jeden pytlik[pro jistotu]. Na to jsem nasypala vrstvu hrasku a kukurice, pak jsem naskladala ty vejce [jen poloviny] obalene v sunce, posypala znovu vrstvou hrasku a kukurice a zalila zbytkem aspiku. Zhoustlo to pak behem hodiny hned:o] a uz jsem ctvrtinu snedla. Je to fantasticke! Vetsinou jsem mela aspik takovy "nemastny, neslany" jak se rika. Vzdy jsem musela davat spousty cibule a octu navrch. Tenhle se mi vazne povedl. Opravdu jde o to zkouset, zkouset a zkouset a nevzdavat se, kdyz se to napoprve nepovede! Vsem milovnikum aspiku zdar a dobrou chut!!!

  5. Michaela Atherton   14.08.2006 | 15:48 | reagovat |

    Nasla jsem par pytliku aspiku, o kterem jsem ani nevedela ze doma mam. Vetsinou delam klasicky aspik se salamem, zeleninou, vejci a okurkami, ale mam chut na nejakou zmenu a tento recept me nejak prijemne navnadil. Uz se mi v kuchyni vari vejce. Jsem zvedava, jak to dopadne. Zitra si pujdu koupit redkvicky a necham si posmakovat k obidku. Uz ted se tesim!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web