Vejce s kari omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžíce kari
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g žampiony
    • 30
      g máslo
    • 200
      g hrášek zmražený
    • pepř mletý drcenný, červený
    • 200
      ml smetana 10 %
    • 200
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a česnek oloupeme, žampióny očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampióny na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a na něm cibuli osmahneme. Přidáme žampióny a orestujeme je. Vmícháme česnek, kari koření a hrášek. Osolíme, opepříme zalijeme smetanou a povaříme.
2
Když hrášek změkne, vmícháme zakysanou smetanu. Necháme ji prohřát a odstavíme. Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme a přepůlíme,rozdělíme na talíře přelijeme omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Veronika Nogová
    Veronika Nogová |

    18. 7. 2009 11:30

    Mňami, to vyzkouším :)