Autor:

Vejce na ztraceno

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Brambory
6-8 nové menší
8 ks
Ocet  
Kmín  
Na omáčku
Mléko 350 ml
Polohrubá mouka 2 lžíce
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Nejprve dáme vařit brambory na osolené a okmínované vody, mezitím připravíme omáčku - z oleje a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalejeme mlékem, mícháme dokud omáčka nezhoustne, osolíme, odstavíme a necháme přiklopené pokličkou.

Dále dáme do menšího kastrůlku vařit okmínovanou a a osolenou vodu s octem (poměr 1:1), když je voda ve varu, postupně vyklápíme celá vajíčka přímo do vařící vody, nemusíme se bát, octová voda vejce zatáhne, aby byl bílek obalený souměrně okolo žloutku, můžeme tomu opatrně pomoci lžíci. Vejce vaříme cca 1-2 min. (cílem je, aby žloutek byl vevnitř polotekutý).

Na talíř naservírujeme brambory, vajíčka a vše zalijeme omáčkou, kterou můžeme ještě přikyselit octovou vodou po vaření vajec.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bagety s grilovaným kuřetem Připravte sobě i dětem lahodné a zdravé sendviče Články z

Komentáře k receptu: Vejce na ztraceno

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web