Autor:

Vejce na ztraceno

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Brambory
6-8 nové menší
8 ks
Ocet  
Kmín  
Na omáčku
Mléko 350 ml
Polohrubá mouka 2 lžíce
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Nejprve dáme vařit brambory na osolené a okmínované vody, mezitím připravíme omáčku - z oleje a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalejeme mlékem, mícháme dokud omáčka nezhoustne, osolíme, odstavíme a necháme přiklopené pokličkou.

Dále dáme do menšího kastrůlku vařit okmínovanou a a osolenou vodu s octem (poměr 1:1), když je voda ve varu, postupně vyklápíme celá vajíčka přímo do vařící vody, nemusíme se bát, octová voda vejce zatáhne, aby byl bílek obalený souměrně okolo žloutku, můžeme tomu opatrně pomoci lžíci. Vejce vaříme cca 1-2 min. (cílem je, aby žloutek byl vevnitř polotekutý).

Na talíř naservírujeme brambory, vajíčka a vše zalijeme omáčkou, kterou můžeme ještě přikyselit octovou vodou po vaření vajec.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Vejce na ztraceno

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web