Vejce à la flamenca

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
10 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g brambory
    • 1
      ks cibule najemno nakrájená
    • 2
      stroužek česnek pokrájený na tenké plátky
    • 1
      balení rajčata oloupaná krájená
    • 200
      g cizrna konzervovaná
    • 200
      g slanina pokrájené
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks paprika nejlépe kapie
    • 4
      plátek chorizo
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou.
2
Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit na mírném plameni. Až bude křehká, přidejte rajčata, cizrnu a slaninu a na mírném plameni povařte asi 5 minut. Pak přidejte proužky paprik, poduste, až zvláční, případně osolte.
3
Do zapékacích misek dejte část smažených brambor, část podušené zeleniny se slaninou, navrch rozklepněte vejce, položte plátek choriza a dejte do trouby zapéct, až vejce zpevní.

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 6. 2011 23:15

    Prosím kolik to je "1 balení rajčat"???