Vegetariánský boršč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • cibule
    • červená řepa
    • rajský protlak
    • sojová omáčka nebo ústřicová omáčka
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř mletý
    • kopr případně
    • zakysaná smetana
    • tuk
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský protlak nebo šťávu, popř. oloupaná rajčata, zeleninový vývar v kostce a hlavně bobkový list, nové koření a pepř, vše v celku a podle chuti. Vaříme dokud nezměkne řepa (je nejtvrdší).
2
Dochutíme sojovou nebo ústřicovou omáčkou, případně nasekaným koprem a podáváme s velkou lžící zakysané smetany a pečivem jako hlavní chod.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    25. 3. 2016 17:05

    Opravdu výborná polévka, vařila jsem bez bujonu a naprosto nic jí nechybělo... <3

  • Space
    Space |

    26. 8. 2014 12:19

    Výborné i bez bujónu!!! ;-)

  • Andrea
    Andrea |

    15. 3. 2014 12:46

    :-\ Polevka je opravdu vyborna, varim ji pravidelne a chutna i mym vybiravym detem., ktre normalne repu nemusi.Navic nekdy pridam i zeleninu, kterou potrebuji zpracovat, napriklad turim, zelenou papriku, sladkou bramboru.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 1. 2008 14:05

    vynikající recept..