Vegetariánská "jaternicová" polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Hanach

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g pohanka
    • 10
      g sušené houby tmavé
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 0,5
      lžička majoránka
    • zázvor strouhaný
    • 0,5
      lžička bazalka nebo nať řebříčku
    • 2
      ks nové koření drcené
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do studené vody. Zvlášť namočíme sušené houby.
2
Očistěnou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do tmavo-zlatova. Cibuli z oleje vyjmeme a na oleji osmahneme odkapanou máčenou pohanku. Cibuli vrátíme do hrnce, přilejeme 1/4 l vody, přidáme vymačkané a jemně pokrájené houby a vaříme 10 minut.
3
Pak vsypeme za stálého míchání pohankovou mouku, přidáme koření a sůl a vaříme ještě 10 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek, popř. dochutíme ještě solí.

Komentáře k receptu

  • taknic
    taknic |

    26. 10. 2014 13:18

    Úžasná polévka, vařila jsem ji už po třetí a má úspěch i u nevegetariánů. Pro podzimní dny jako stvořená. Dávám za jedna a určitě budu vařit dál.