Večeře na zahradě - čočka z Maroka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 150
      g červená čočka
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový
    • 1
      lžíce petrželka zelená
  • Špenátové noky
    • 200
      g špenát sekaný
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibulku osmažíme spolu s plátky česneku, přidáme čočku, krátce zamícháme a zalejeme 1,2 l horké vody, do které jsme rozdrobili kostku bujónu. Vaříme do změknutí. Ingredience na noky zamícháme a vaříme zvlášť v osolené vodě několik minut podle velikosti. Pokud zvolíme mražený špenát, je dobré ho zbavit přebytečné vody. Noky přidáme do polévky na talíři před podáváním. Je krásně barevná, pastva pro oči. Lze zahustit, ale marokánský recept je bez mouky.
2
Doporučuji k ní australský česnekový chléb - recept je zde na Kuchařce on-line. Po této polévce správně vždy následuje nějaký hodně sladký moučník.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    23. 4. 2006 21:39

    Airan, ja bych přidal těsně před dokončením krájenou klobásu:-)))

  • chemik
    chemik |

    21. 4. 2006 14:17

    Tu kostku bujónu bych přidal až těsně před dokončením

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    21. 4. 2006 10:28

    p.Airan,toto musí být jedna báseň.Rychlý recept .Určitě ho zkusím.Červená čočka je rychle.Moučníček to také můžem a brala bych to i klidně k obědu.Dík.