Vdolky na plotně pečené

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 40
      g droždí 30-40
    • sůl
    • máslo
    • mléko dle potřeby a lžíce práškového cukru
  • Na pečené ještě
    • vejce
    • sůl
    • mák
    • kmín nebo sezamové semínko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme kvásek z kvasnic, trošky cukru, lžíce hladké mouky a trochy vlažného mléka. Poté ho nalijeme do mouky, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl a cukr. Dáme vykynout. Lžicí děláme na vál kousky, vyválíme a roztáhneme do tenčích placiček. Ty pak pečeme nasucho na plotně nebo elektrické pečence po obou stranách. Ještě horké omastíme máslem a podáváme.
2
Další způsob je, že vyválím bochánky jako buchty a kladu na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly poměrně velké mezery. Pomažu rozšlehaným vajíčkem a posypu solí. Některé sypu ještě mákem, nebo kmínem, nebo sezamovým semínkem. Upeču dozlatova. Vdolky nakynou do stran a mají všude pěknou kůrku.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Regeditka
    Regeditka |

    10. 11. 2015 11:48

    Dobry den, kolik masla patri do receptu, prosim? Dekuji moc.

  • Jana Bartlová
    Jana Bartlová |

    21. 2. 2006 11:22

    Moc děkuji za tento recept jdu je hned zadělat i já mám stejné vzpomáínky na vdolkyod babičky, jen ten recept chyběl.Díky a zdravím všechny.

  • Pája
    Pája |

    14. 10. 2005 15:39

    Moje babička je také dělávala na plotně. Nikdy na ně nezapomenu, byla to prostě nádhera ! Babička je dělala s hruškovými povidly a sypala strouhaným tvarohem. Uf, úplně mě přepadla nostalgie.....

  • Jana H.
    Jana H. |

    7. 6. 2005 18:52

    Tak to je to , co dělávala moje babička. Ona je pekla v železňáku nahoře na plotně. Pak se potíraly povidly nebo jen tak pocukrovaly. Pamatuji si, že to bylo lepší jak buchty. A ty ona uměla.Děti na ně vzpomínají dodnes.