Vařená vejce - smažená

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Vejce
    • 6
      ks vejce
    • sůl
  • Na obalení
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvaříme nahniličku, pak je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v prosáté strouhance. Smažíme je na tuku dočervena.
2
Obkládáme dušenou zeleninou (špenát, hrášek s mrkvičkou, zadělávané brukve) ,nebo je podáváme se salátem ze syrové nebo vařené zeleniny.
3
Tato smažená vejce můžeme podávat ještě v těchto obměnách: Uvařená vejce obalíme plátkem šunky, salámu nebo tence vyklepaným telecím řízkem. Pak teprve namáčíme v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme. Z uvařených vajec seřízneme špičky, vypichovačkou na ohryzky vybereme střed vajec a naplníme paštikou (z husích jater). Paštiku můžeme smíchat ještě s vybranými žloutky a nastříkat do vajec trubičkou. Špičky vajec opět přiložíme, vejce obalíme a smažíme.
Zařazení: Pokrmy Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • MARTIN
    MARTIN |

    29. 11. 2012 15:45

    STROUHANKA SE PROSÉVÁ NE PROSÁVÁ!! IKDYŽ BYCH RÁD POZNAL CHUŤ PROSÁTÉ STROUHANKY. ZŘEJMĚ VYSAVAČEM. HA HA