Vánoční zelí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      kg vepřová plec
    • 2
      l voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 1
      l vepřový vývar
    • 1
      ks brambory
    • máslo
    • hladká mouka
    • kmín
    • sůl
    • 5
      ks česnek (stroužky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso: 1 l vody, 30 dkg vepřového plecka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, sůl
2
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do 1 litru vody, okořeníme a uvaříme, až bude skoro měkké.
3
Zelí: 1 l vody, 0,5 kg kysaného zelí, 2 stroužky česneku, kmín
4
Kysané zelí propláchneme podle kyselosti, vložíme do hrnce s vodou, přidáme česnek a kmín a uvaříme, až bude skoro měkké.
5
Omáčka: 1 l masového vývaru, 1 natřený syrový brambor, 2 stroužky lisovaného česneku, máslo, hladká mouka
6
Na másle uděláme jíšku, zalijeme scezeným masovým vývarem (necelý 1 litr), přidáme 2 stroužky lisovaného česneku, 1 natřený syrový brambor a povaříme.
7
Do takto připravené omáčky přidáme uvařené kysané zelí a uvařené vepřové maso nakrájené na kostky. Už jen krátce povaříme.
8
Podáváme s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • ochman.michael
    ochman.michael |

    20. 1. 2011 17:57

    Natřený brambor znamená, že konečný produkt vypadá jako pyré. Takhle strouhám brambory i na placky. Je to takové 'trhací¨ struhadlo. Nevím jak to jinak nazvat.

  • Eman
    Eman |

    17. 1. 2011 14:27

    Recept není můj, ale je to strouhaný brambor, taky tak zadělávám zelí. Majka

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    17. 1. 2011 13:31

    Co je to natřený syrový brambor?