Autor:

Vánoční větrníky

Střední
Ingredience
Voda 8 lžíce
Máslo 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Vejce 4 ks
Sůl  
Náplň
Mléko 1/2 l
Máslo 100 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Puding
karamelový
1,5 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Kaštanové pyré 1,5 balíček
Šlehačka 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme mouku a uvaříme hustou kaši. Odstavíme z plotny. Přidáme máslo a dobře vymícháme. Do vychladnuté hmoty vmícháme celé vejce jedno po druhým. Dobře vypracujeme. Těsto vložíme do mikroténového sáčku a na vymazaný a moukou vysypaný plech vytlačíme malé věnečky, nebo lžící klademe rovnou na plech malé kopky těsta. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 18 - 20 min.

Vychladlé větrníky rozřežeme na polovinu a plníme náplní, kterou uděláme tak, že z mléka a pudinkového prášku uvaříme kaši. Přidáme máslo, cukr a vymícháme. Větrníky naplníme náplní, postrouhaným kaštanovým pyré a šlehačkou. Vrch posypeme cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 1x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vánoční větrníky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web