Autor:

Vánoční terina

Střední
Ingredience
Treska
necelé
1 kg
Smetana ke šlehání 300 ml
Bílek 4 ks
Vařená vejce 4 ks
Anglická slanina 150 g
Mrkev 1 ks
Sterilovaný hrášek
malá
1 plechovka
Sůl  
Pepř mletý  
Bazalka  
Olivový olej 3 lžíce
Citronová šťáva  
Česnek 2 stroužek
Červená paprika 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Rybí maso uvaříme do měkka. Vývar si dáme stranou. Maso rozmixujeme do hladka, přidáme sůl, pepř, bazalku, česnek, citronovou kůru, olivový olej, smetanu a promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků. Formu na biskupský chlebíček silně vymažeme máslem a nalijeme polovinu této směsi. Na ni naklademe uvařená vejce zabalená do slaniny, strouhanou mrkev a sterilovaný hrášek.

Druhou polovinu směsi obarvíme paprikou a nalijeme na vejce. Celou formu zabalíme do alobalu dáme do pekáčku z vodou a pečeme velmi mírně asi 1 hodinu. Necháme důkladně vychladit a poté podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Vánoční terina

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web