Vánoční šneci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 48
      ks zahradní šneci
    • 48
      ks ulity
    • 250
      g máslo
    • 3
      lžíce petrželová nať
    • 10
      stroužek česnek třený
    • 2
      lžička džem Brusinkový
    • 4
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K tomu si koupím prázdné ulity, také 48 ks abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložím aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně.
2
Vezmu čtvrtku másla (250 g) (ne margarín a podobné imitace), připravím si stroužky česneku (asi 12 ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2 - 3 vrchovaté pol. lžíce), pepř (1 káv. lžička zarovnaná), 2 káv. lžičky brusinkového nebo rybizového džemu (není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3 - 4 káv. lžičky), chilli (1 špetka ).
3
Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem. Teď již vezmu ulity a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo). Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz. foto) nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj, tedy ústím ulit nahoru.
4
Rozpálím troubu na 220 °C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct. K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo (kolečka rohlíčku, nebo veka). Na osobu počítám 12 - 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbylé šneky (co nesním) zamrazím na příště a máslo taky.

Komentáře k receptu

  • Ladia -
    Ladia - |

    4. 11. 2009 13:37

    V ostatních se ztratí, prosím o přiřazení do podkategorie Vánoční recepty. Podkategorie mají svůj smysl, např. při speciálech atp.