Autor:

Vánoční šneci

Obtížné
Ingredience
Zahradní šneci 48 ks
Ulity 48 ks
Máslo 250 g
Petrželová nať 3 lžíce
Česnek
třený
10 stroužek
Džem
Brusinkový
2 lžička
Sůl 4 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Chilli 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Ostatní, Slané

Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K tomu si koupím prázdné ulity, také 48 ks abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložím aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně.

Vezmu čtvrtku másla (250 g) (ne margarín a podobné imitace), připravím si stroužky česneku (asi 12 ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2 - 3 vrchovaté pol. lžíce), pepř (1 káv. lžička zarovnaná), 2 káv. lžičky brusinkového nebo rybizového džemu (není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3 - 4 káv. lžičky), chilli (1 špetka ).

Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem. Teď již vezmu ulity a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo). Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz. foto) nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj, tedy ústím ulit nahoru.

Rozpálím troubu na 220 °C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct. K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo (kolečka rohlíčku, nebo veka). Na osobu počítám 12 - 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbylé šneky (co nesním) zamrazím na příště a máslo taky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Vánoční šneci

Komentáře

  1. Ladia -   04.11.2009 | 13:37 | reagovat |

    V ostatních se ztratí, prosím o přiřazení do podkategorie Vánoční recepty. Podkategorie mají svůj smysl, např. při speciálech atp.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web