Autor:

Vánoční šneci

Obtížné
Ingredience
Zahradní šneci 48 ks
Ulity 48 ks
Máslo 250 g
Petrželová nať 3 lžíce
Česnek
třený
10 stroužek
Džem
Brusinkový
2 lžička
Sůl 4 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Chilli 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Ostatní, Slané

Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K tomu si koupím prázdné ulity, také 48 ks abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložím aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně.

Vezmu čtvrtku másla (250 g) (ne margarín a podobné imitace), připravím si stroužky česneku (asi 12 ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2 - 3 vrchovaté pol. lžíce), pepř (1 káv. lžička zarovnaná), 2 káv. lžičky brusinkového nebo rybizového džemu (není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3 - 4 káv. lžičky), chilli (1 špetka ).

Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem. Teď již vezmu ulity a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo). Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz. foto) nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj, tedy ústím ulit nahoru.

Rozpálím troubu na 220 °C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct. K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo (kolečka rohlíčku, nebo veka). Na osobu počítám 12 - 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbylé šneky (co nesním) zamrazím na příště a máslo taky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Vánoční šneci

Komentáře

  1. Ladia -   04.11.2009 | 13:37 | reagovat | závadný

    V ostatních se ztratí, prosím o přiřazení do podkategorie Vánoční recepty. Podkategorie mají svůj smysl, např. při speciálech atp.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web