Vánoční rajská omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na vývar
    • 500
      g hovězí maso
    • hřebíček
    • bobkový list
    • nové koření
    • 500
      ml rajčatové pyré
    • mrkev
    • celer
    • cibule
    • cukr
    • sůl
    • ocet
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s celerem, přidáme mouku a uděláme světlou zásmašku. Přidáme rajčatové pyré a podlijeme hovězím vývarem. Povaříme, dokud mrkev nezměkne, poté vše propasírujeme. Dochutíme cukrem, solí a trochou octa.Podáváme na půl s knedlíkem a rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika Matoušková
    Veronika Matoušková |

    4. 12. 2007 18:12

    Heleno, dneska už je možno koupit citronovou i poemrančovou kúru sušenou..... :-)

  • Helena
    Helena |

    5. 11. 2007 00:27

    Pozor na to, že v dnešní době jsou skoro všechny citrusové plody chemicky ošetřeny. Mě to za to nestojí, moc nevěřím, že to jde úplně umýt.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    5. 12. 2006 10:28

    V omáčce nechám vařit jednu tyčinku skořice a kůru z 1/2 citronu. Je potom pikantnější.