Autor:

Vánoční rajská omáčka

60 minut PT0H60M
Snadné
Na vývar
Hovězí maso 500 g
Hřebíček  
Bobkový list  
Nové koření  
Rajčatové pyré 500 ml
Mrkev  
Celer  
Cibule  
Cukr  
Sůl  
Ocet  
Hladká mouka  
Olej  

Postup přípravy:

Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s celerem, přidáme mouku a uděláme světlou zásmašku. Přidáme rajčatové pyré a podlijeme hovězím vývarem. Povaříme, dokud mrkev nezměkne, poté vše propasírujeme. Dochutíme cukrem, solí a trochou octa.Podáváme na půl s knedlíkem a rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Vánoční rajská omáčka

Komentáře

  1. Veronika Matoušková   04.12.2007 | 18:12 | reagovat |

    Heleno, dneska už je možno koupit citronovou i poemrančovou kúru sušenou..... :-)

  2. Helena   05.11.2007 | 0:27 | reagovat |

    Pozor na to, že v dnešní době jsou skoro všechny citrusové plody chemicky ošetřeny. Mě to za to nestojí, moc nevěřím, že to jde úplně umýt.

  3. Pastis Petite   05.12.2006 | 10:28 | reagovat |

    V omáčce nechám vařit jednu tyčinku skořice a kůru z 1/2 citronu. Je potom pikantnější.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web