Vánoční pečená jablka s marcipánem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana.S

Suroviny

Vložit do nákupu
    • jablka
    • bílé víno Na podlití
  • Náplň
    • máslo 1/2 dávky
    • marcipán 1/2 dávky surového
    • pistácie Neslané
    • vlašské ořechy
    • rozinky
    • mandle
    • hnědý rum
  • Omáčka
    • mléko 1/2 - 3/4 l
    • 100
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • vanilkový cukr Podle chuti
    • skořice
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a vykrojíme střed (jablko zůstane vcelku). Do vzniklého otvoru dáme náplň. Na náplň vyšleháme máslo, vešleháme marcipán a můžeme ochutit rumem, přdáme nahrubo nakrájené ořechy a mandle, také rozinky. Jablka naskládáme na pekáček a zalijeme bílým vínem na cca 2 cm. Na každé jablíčko dáme plátek másla a pečeme při 150 stupních dozlatova. Podáváme teplé s omáčkou a šlehačkou.
2
Na omáčku přivedeme mléko s pud. práškem k varu a povaříme (mléka dáme tolik, jak hustou omáčku chceme mít), ochutíme cukrem, rumem a skořicí, přidáme rum, pak do teplé omáčky vmícháme máslo a ihned podáváme.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.