Autor:

Vánoční opekanec

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Droždí 20 g
Hladká mouka 300 g
Sůl  
Máslo 1 lžička
Žloutek 1 ks
Mák mletý 100 g
Tuk
na vymazání plechu
 
Mléko  
Cukr 15 g
Moučkový cukr 60 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z droždí, práškového cukru a mléka vymísíme kvásek, který necháme vykynout na teplém místě.
Mouku prosijeme, přidáme sůl, žloutek, práškový cukr a mléko. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut kynout.
Pak těsto rozválíme na šišky průměru 1 cm. Klademe na vymaštěný plech, nakrájíme a necháme opět kynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě a necháme vychladnout.
Spaříme horkým mlékem, posypeme mletým mákem a práškovým cukrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Vánoční opekanec

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   02.10.2006 | 15:47 | reagovat |

    To sú naše bobaľky, recept som pridala vlani pred Vianocami :)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web