Autor:

Vánoční nádivka do krůty

Střední
Ingredience
Vepřové maso
1/2 kg mleté, nejlépe plecko
 
Játra
vepřová, drůbeží -
150 g
Vejce 4 ks
Kaštany 250 g
Máslo
( Hera)
100 g
Sůl  
Muškátový květ  
Strouhanka  
Mandle
případně
 
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kaštany uvaříme v mléce tak, aby byly měkké, oloupeme a rozemeleme. (Pozor, u nás koupené jedlé kaštany často bývají uvnítř plesnivé-černé. Po uvaření a oloupání by měly být žluté). Utřeme máslo se solí a muškátovým květem, postupně přidáváme žloutky.

Potom přidáme umleté maso a rozemletá játra, mleté kaštany a zamícháme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu strouhanky. Lze přidat i na drobno nakrájené, oloupané mandle. Hotovou nádivkou plníme krůtu, případně kuřete. Nádivky je na kuře moc, skutečně je vhodnější do krůty (cca 6 kilové).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Vánoční nádivka do krůty

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web