Vánoční nádivka do krůty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso 1/2 kg mleté, nejlépe plecko
    • 150
      g játra vepřová, drůbeží -
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g kaštany
    • 100
      g máslo ( Hera)
    • sůl
    • muškátový květ
    • strouhanka
    • mandle případně
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kaštany uvaříme v mléce tak, aby byly měkké, oloupeme a rozemeleme. (Pozor, u nás koupené jedlé kaštany často bývají uvnítř plesnivé-černé. Po uvaření a oloupání by měly být žluté). Utřeme máslo se solí a muškátovým květem, postupně přidáváme žloutky.
2
Potom přidáme umleté maso a rozemletá játra, mleté kaštany a zamícháme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu strouhanky. Lze přidat i na drobno nakrájené, oloupané mandle. Hotovou nádivkou plníme krůtu, případně kuřete. Nádivky je na kuře moc, skutečně je vhodnější do krůty (cca 6 kilové).
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.