Autor:

Vánoční nádivka do krůty

Střední
Ingredience
Vepřové maso
1/2 kg mleté, nejlépe plecko
 
Játra
vepřová, drůbeží -
150 g
Vejce 4 ks
Kaštany 250 g
Máslo
( Hera)
100 g
Sůl  
Muškátový květ  
Strouhanka  
Mandle
případně
 
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kaštany uvaříme v mléce tak, aby byly měkké, oloupeme a rozemeleme. (Pozor, u nás koupené jedlé kaštany často bývají uvnítř plesnivé-černé. Po uvaření a oloupání by měly být žluté). Utřeme máslo se solí a muškátovým květem, postupně přidáváme žloutky.

Potom přidáme umleté maso a rozemletá játra, mleté kaštany a zamícháme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu strouhanky. Lze přidat i na drobno nakrájené, oloupané mandle. Hotovou nádivkou plníme krůtu, případně kuřete. Nádivky je na kuře moc, skutečně je vhodnější do krůty (cca 6 kilové).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Vánoční nádivka do krůty

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web