Autor:

Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní

Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (větší)
1 ks
Vepřové maso
mleté
350 g
Játra
kuřecí nebo kachní, lze i vepřová
250 g
Slanina
nebo špek
50 g
Žemle 1 ks
Vejce 2 ks
Sůl 1 špetka
Nové koření
mleté
1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 1 stroužek
Strouhanka 2 lžíce
Mandle
nebo žampiony
1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás. Na osolený plát masa položíme náplň, ze které jsme vytvořili šišku, a stočíme ho do rolády. Pro usnadnění lze náplň v požadovaném tvaru lehce zmrazit, aby byla pevná - roládu pak lépe zatočíme. Upevníme jehlami nebo párátky či převážeme nití. Posolíme a upečeme do zlatova - nedáváme do příliš vyhřáté trouby, aby maso nepopraskalo. Dlouhou roládu lze péci na koláčovém plechu, podloženou alobalem. Máslo na pečení není třeba, stačí podlít, nebo jen malý kousek.

Roládu lze připravit předem a zmrazit. Na Boží hod maso jen vyndáme z mrazáku a upečeme. Pokud zbyde, máme na Štěpána pikantní součást studené večeře.

Nádivka: žemli namočíme do mléka, rozmělníme a smícháme s mletým masem a naškrabanými nebo umletými játry. Přidáme vejce, koření, utřený česnek a kostičky slaniny, osolíme a případně zahustíme strouhankou. Náplň, která se nám nevejde do kuřete, upečeme zvlášť.

Podáváme teplé s bramborovou přílohou nebo studené s chlebem a brusinkami či cumberlandskou omáčkou (120 g brusinkového kompotu nebo rybízového džemu, 1 lžíce pomerančové a citrónové šťávy, 1 lžíce červeného vína, citrónová nebo pomerančová kůra, hořčice, zázvor, worchestr).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní

Komentáře

  1. Lusinda   23.12.2007 | 11:25 | reagovat |

    Vynikající recept,dnes peču k obědu.Neodolala jsem a ochutnávám a ochutnávám..:o)Dle doporučení jsem připravila i Cumberlandskou omáčku(brusink.kompot z Ikea)a mohu jen doporučit!Děkuji Di za skvělý receptík a také za tipy na omáčku.Samozřejmě jednička.

  2. Kuchařka on-line   03.01.2007 | 12:14 | reagovat |

    Přeřazeno. I vám do nového roku jen to dobré.

  3. Di   02.01.2007 | 19:33 | reagovat |

    Kovářovi, mohu poprosit o přeřazení k pokrmům z drůběže? Děkuji a přeji hodně zdraví, pohody a spokojenosti v novém roce.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web