Autor:

Vánoční košická kapustnice

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Kysané zelí
nejlépe domácí
1 kg
Klobása - uzená 4 ks
Klobása 2 ks
Smetana ke šlehání 500 ml
Sušené houby 4 hrst
Hladká mouka 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec.
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát).
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do hrnce k zelí vložíme všechny druhy klobás. V první fázi přípravy dáváme pozor na klobásu. Cca po 20-30 minutách klobásy vyjmeme na talíř a nakrájíme na kolečka.
Zelí dále vaříme, dokud není měkké.
V misce důkladně rozmícháme hladkou mouku se smetanou. Přidáme do vařícího se zelí. Necháme přejít varem min. ještě 5 minut.
Do jiné misky jsme vložili sušené houby a zalili studenou vodou. Necháme převařit alespoň 5 minut.
Nakonec vložíme do polévky převařené sušené houby a vložíme nakrájenou klobásu.
Bez této polévky pro mne neexistují ty pravé Vánoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Vánoční košická kapustnice

Komentáře

  1. Jozef T.   20.12.2006 | 10:56 | reagovat | závadný

    Pán Polácek, je to velmi sympatické, ze bez tejto polievky pre väs neexistujú Vianoce. A co tak Polnocná omsa, celá rodina spolu, vianocný stromcek atd.?

  2. jana bazlerova   30.11.2006 | 16:39 | reagovat | závadný

    terezka dakujem skusim sa poobzerat a popytat :) hlavne ze ju bolo dostat som myslela ze tu ju nepoznaju :(

  3. Maruš   30.11.2006 | 16:23 | reagovat | závadný

    Paní Terezko,děkuji za vysvětlení.Z vinné klobásy dělám tzv.zapékance.Klobásy se pečou v kynutém těstě.U řezníka je mají v době svátků,jinak je v obchodech málo vidím.A ty neuzené klobásy hodně bývají v létě,je jich více druhů,nabízejí je na gril.Tak zase obhlédnu.

  4. Tereza Jarčušková   30.11.2006 | 15:44 | reagovat | závadný

    Bielu neúdenú klobásu bolo dostať v Carrefoure, ale teraz neviem, či to Tesco nechalo alebo nie. U nás pred Vianocami dostať neúdenú surovú klobásu aj v mäsiarstvách.Maruš, je rozdiel medzi vínnou klobásou a bielou klobásou. Vínnu cítiť za vínom ( aj chuť ), kdežto biela je presne taká ako sa pripravuje klobása, len sa nedá vyúdiť. Je proste surová, ibaže pripravovaná bez papriky, preto má bielu farbu.

  5. Mirka G.   30.11.2006 | 15:33 | reagovat | závadný

    My dávame do štedrovečernej kapustnice údeného kapra, až do sivestrovskej údené mäso a klobásy.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web