Autor:

Vánoční kornoutky

Střední
Na těsto
Hladká mouka 50 g
Moučkový cukr 85 g
Bílek 3 ks
Vlašské ořechy 50 g
Na krém
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 120 g
Máslo 200 g
Káva
cca 1 kávová lžička mleté kávy
 
Na ozdobu
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

V polévkovém talíři, nebo v misce, smícháme všechny ingradience na těsto. Připravíme si plechy - vymažeme je tukem a vysypeme hladkou moukou. V mouce si např. větším hrnkem vyznačíme kolečka (průměr tak 8-10 cm). Lžičkou klademe do koleček části těsta a roztíráme co nejvíce do tenka (napoprvé to vypadá těžké, ale po chvíli získáte ten správný grif). Když máme plný plech, vložíme do vyhřáté touby a zvolna pečeme. Upečené smotáme pomocí „trnu“ do kornoutku.

Rada pro začátečnice: smotávat se musí teplé těsto, proto si vždy vyndejte z trouby jen jedno kolečko a plech zase vraťte do tepla. Když to neuděláte, kolečka vám ztvrdnou a rozlámou se!

Krém: ve vodní lázni se šlehají vejce a cukr do zhoustnutí. Pak se hmota nechá vychladnout a mezitím si utřete máslo s troškou cukru. Do másla se přidává POSTUPNĚ studená hmota a nakonec se vmíchá pro chuť trocha kávy. Já celý krém dělám pomocí el.šlehače.

Dokončení: kornoutky se smočí horním okrajem v rozpuštěné čokoládové polevě a pomocí sáčku naplní krémem. Poté se nechají vychladit, aby krém dobře ztuhl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Vánoční kornoutky

Komentáře

  1. Jana Jandová   18.07.2010 | 11:53 | reagovat | závadný

    Kdysi moje maminka(už je 9roků po smrti)dělala takové kornoutky jako holka jsem jí pomáhala stáčet jen recept se mi nedochoval moc Vám za něj děkuji peču je i mimo vánoce moc nám chutnají Jana

  2. Tereza Jarčušková   13.12.2005 | 10:15 | reagovat | závadný

    Robievam podobné kornútiky, krém je vlastne skoro totožný, ale samotné kornútiky sú z oblátky. Vystrihnú sa kolieska a nad parou zmäknú a hneď sa stočia.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web