Autor:

Vánoční kornoutky

Střední
Na těsto
Hladká mouka 50 g
Moučkový cukr 85 g
Bílek 3 ks
Vlašské ořechy 50 g
Na krém
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 120 g
Máslo 200 g
Káva
cca 1 kávová lžička mleté kávy
 
Na ozdobu
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

V polévkovém talíři, nebo v misce, smícháme všechny ingradience na těsto. Připravíme si plechy - vymažeme je tukem a vysypeme hladkou moukou. V mouce si např. větším hrnkem vyznačíme kolečka (průměr tak 8-10 cm). Lžičkou klademe do koleček části těsta a roztíráme co nejvíce do tenka (napoprvé to vypadá těžké, ale po chvíli získáte ten správný grif). Když máme plný plech, vložíme do vyhřáté touby a zvolna pečeme. Upečené smotáme pomocí „trnu“ do kornoutku.

Rada pro začátečnice: smotávat se musí teplé těsto, proto si vždy vyndejte z trouby jen jedno kolečko a plech zase vraťte do tepla. Když to neuděláte, kolečka vám ztvrdnou a rozlámou se!

Krém: ve vodní lázni se šlehají vejce a cukr do zhoustnutí. Pak se hmota nechá vychladnout a mezitím si utřete máslo s troškou cukru. Do másla se přidává POSTUPNĚ studená hmota a nakonec se vmíchá pro chuť trocha kávy. Já celý krém dělám pomocí el.šlehače.

Dokončení: kornoutky se smočí horním okrajem v rozpuštěné čokoládové polevě a pomocí sáčku naplní krémem. Poté se nechají vychladit, aby krém dobře ztuhl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Vánoční kornoutky

Komentáře

  1. Jana Jandová   18.07.2010 | 11:53 | reagovat |

    Kdysi moje maminka(už je 9roků po smrti)dělala takové kornoutky jako holka jsem jí pomáhala stáčet jen recept se mi nedochoval moc Vám za něj děkuji peču je i mimo vánoce moc nám chutnají Jana

  2. Tereza Jarčušková   13.12.2005 | 10:15 | reagovat |

    Robievam podobné kornútiky, krém je vlastne skoro totožný, ale samotné kornútiky sú z oblátky. Vystrihnú sa kolieska a nad parou zmäknú a hneď sa stočia.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web