Vánoční ježci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na potření
    • 50
      g čokoláda na vaření
  • Těsto
    • 50
      g cukr krupice
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g hera
    • 100
      g máslo
  • Dle potřeby
    • kokos
    • ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije.
2
Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout.
3
Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky.
4
Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.