Autor:

Vánoční čokoládový chlebíček

30 minut PT0H30M
Snadné
Těsto
Čokoláda na vaření
nebo hořká čokoláda
200 g
Máslo 200 g
Vejce 4 ks
Cukr krupice 100 g
Hladká mouka 75 g
Mandle
nasekané, nebo napůl s mletými ořechy
125 g
Poleva
Čokoláda na vaření 200 g
Tuk
100% tuku - např. Omega
60 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vejce rozmícháme s cukrem krupice ruční metličkou (nešleháme!), potom přidáme a zamícháme čokoládu s máslem. Zvlášť smícháme hladkou mouku s mandlemi (nebo napůl s ořechy) a zamícháme do čokoládové směsi. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané formě na srnčí hřbet.
Pekla jsem ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Vyklopený vychladlý chlebíček se může polít čokoládovou polevou. Já jsem ho jenom pocukrovala a úplně to stačí, je už dost „čokoládový“. Vyzkoušejte, vřele doporučuji, kdo má rád čokoládové dobroty, určitě si pochutná.
Tento recept mám z časopisu „Vlasta“, v sobotu jsem jej vyzkoušela, a protože je jedinečný, tak ho předávám takto dalším labužníkům!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Vánoční čokoládový chlebíček

Komentáře

  1. Týna   20.02.2016 | 17:47 | reagovat | závadný

    Peču podle Vašeho receptu již potřetí, opravdu výborný, echt čokoládový! Vyběhne i bez prášku do pečiva a stačí jen lehce pocukrovat nebo ozdobit lehce domácí šlehačkou - jako sachr. Díky za recept!

  2. Jana z VM   09.01.2006 | 13:09 | reagovat | závadný

    Znovu jsem tento chlebíček pekla a tentokrát jsem dala jenom mandle - posekané. Byl ještě lepší, než napůl s mletými ořechy. Je velice vláčný, mokrý, snědl se na posezení. Vyzkoušejte, ta čokoládová chuť je jedinečná !!

  3. Jana z VM   05.12.2005 | 16:13 | reagovat | závadný

    Vysvětlit jaksi neumím, ale opravdu jsem jej v sobotu pekla a byl výborný. Těsto je takové řidší, vyběhne jenom trochu, ale je to velice vláčné a velmi, velmi dobré.

  4. Airan Novakova   05.12.2005 | 13:18 | reagovat | závadný

    Recept vypada slibne, jen si nedokazu predstavit jak testo nabehne bez prasku do peciva , navic nenaslehane? Prosim o vysvetleni, dekuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web