Autor:

Vánoční cikánské řezy

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Máslo 200 g
Žloutek 2 ks
Ocet 1 lžíce
Na těsto
Bílek 3 ks
Cukr krupice 80 g
Citronová kůra  
Kakao 30 g
Rozinky 30 g
Mandle 30 g
Ořechy 30 g
Vlašské jádra 30 g
Fíky 50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, tence vyválíme, napůl upečeme, vyndáme z trouby a potřeme touto hmotou. Do sladkého sněhu vmícháme mleté ořechy a mandle, pokrájené rozinky a fíky, citronovou kůru a kakao. Necháme ještě chvíli zapéct. Prochladlé krájíme na malé obdélníčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Vánoční cikánské řezy

Komentáře

  1. Anna Č.   19.11.2007 | 9:15 | reagovat |

    Paní Heleno,stačí 3-4 dny.Mám ještě jinou variantu:Těsto před pečením potřít slabší vrstvou povidel,na ně sníh ze 3 bílků,do něho zašlehat 150g cukru moučka,přidat 150 g ml.ořechů.Péct na 160 st. asi 20 min.Tyto řezy jsou také velmi dobré,jsou levnější a dají se konzumovat hned po upečení.Přeji Vám pěkný den.

  2. Helena   18.11.2007 | 13:53 | reagovat |

    Prosím, jak dlouho dopředu je možno upéct. Recept vypadá zajímavě.Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web