Vánoční cigárka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce ( 1ks na potření)
    • 1
      špetka badyán mletý (hvězdičkové koření)
    • 30
      g rozinky
    • 30
      g oříšky
    • 30
      g kandované ovoce
    • 30
      g sušené ovoce
    • 30
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy odměříme mouku a cukr (můžeme dát část vanilkového), přidáme dobře rozšlehaná vejce, mletý badyán, smícháme a nakonec přidáme přísady. Na papír na plechu uděláme mokrýma rukama hubené šišky, které trochu zploštíme. Potřeme vejcem. Pečeme při 180 °C, až začnou růžovět. Po vychladnutí krájíme na tenké krajíčky (cigárka).
2
Vydrží neskutečně dlouho, můžeme uschovat i nenakrájené a krájet až před podáváním. Tento recept jsem zdědila po své babičce a pratetě, pochází z 19. století a dětem pořád chutná.

Komentáře k receptu

  • Joja
    Joja |

    12. 12. 2005 10:42

    Udelá se valček, nebo jako se to myslí, když se to má krájet.