Vánočka paní Bedřišky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      balíček rozinky
    • 0,5
      ks muškátový oříšek
    • 50
      g droždí
    • 50
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 5
      dl mléko
    • 1
      kg hladká mouka
    • 150
      g sádlo
    • 10
      g sůl
    • 100
      g mandle - loupané
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept jsem našla na těchto stránkách v loni, ale bohužel zmizel...Vložila ho sem p. Bedřiška Bernášková a můžu říct, že lepší vánočku jsem nikdy nejedla..Protože nemám ráda mandle, dala jsem místo nich nasekané vlašské ořechy a musím říct, že to bylo úžasné!!
2
Pozor!!! Recept je na 2 ks vánoček!!! Vánočka je krásně měkká a vynikající.
3
Postup:
4
Z droždí trochy mléka,mouky a cukru uděláme kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience kromě rozinek a mandlí. Přilijeme mléko,kvásek a rozpuštěné sádlo( velmi důležitá ingredience!!) a máslo( pozor, obojí nesmí být horké). Zaděláme těsto,na konec přidáme rozinky a část nasekaných mandlí po zapracování do těsta necháme těsto přikryté utěrkou vykynout.
5
Po vykynutí rozdělíme na tolik stejných dílů z kolika copů budeme vánočku plést. Z dílů stočíme kuličky které necháme opět asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak vyválíme šulánky a upleteme vánočku. Opět jí necháme dobře vykynout.
6
Potřeme rozšlehaným vajíčkem,posypeme rozsekanými mandlemi a dáme péci. Pečeme asi hodinu. Hotovou vánočku pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Buchty Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.