Vánočka III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce na potření
    • 25
      g droždí
    • rozinky namočené v rumu
    • vlašské ořechy nasekané
    • mandle
    • 0,5
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sypké přísady nasypeme do robota, uděláme si kvásek, přidáme k ostatnímu a zpracujeme kynuté těsto. Po vykynutí na vále zapracujte do těsta ořechy a rozinky a nechte ještě chvíli kynout. Těsto rozdělte na 9 stejných bochánků, na pomoučeném vále vyválejte stejnoměrně silné válečky. Spodní cop se uplete ze čtyř copánků, další ze tří a poslední jen ze dvou copánků. Konce copu ze dvou copánků podsuňte pod první dva copy, tím se tvar vánočky zpevní. Lépe je ji ještě na třech místech spíchnout špejlí. Troubu předehřejte na 220 °C, vánočku potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mandlemi a pečte 10 minut na 220 °C, potom dopékejte na 160 °C, eventuelně povrch vánočky zakryjte pečícím papírem, aby byla propečená a na povrchu krásně zlatá.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.