Vánočka bez vajec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 40
      g droždí
    • 80
      g rozinky
    • 80
      g mandle
    • sůl
    • citronová kůra
    • 0,5
      šálek mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky vmícháme trochu soli, rozemneme v ní máslo, přidáme cukr a kůru z citrónu, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru, vypracujeme tuhé lesklé těsto. Na teplém místě je necháme dobře vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, přidáme do něj vyprané a osušené rozinky a spařené, oloupané a nasekané mandle, opětovně dobře vypracujeme, rozdělíme na 9 dílů, ze 4 dílu upleteme spodní pramen. Vložíme jej na dobře vymaštěný plech a upleteme další díl ze 3 pramenů. Nakonec poslední 2 prameny stočíme do spirály, položíme navrch, všechny konce po obou stranách dobře přimáčkneme, aby se vánočka nerozpletla, pomažeme rozšlehaným vejcem a necháme na teplém místě ještě půl hodiny kynout. Poté ji vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pomalu asi 45 minut. Pokud by se nám svrchu začínala připalovat přikryjeme ji alobalem. Upečenou vánočku ještě teplou pocukrujeme a necháme vychladnout.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.