Autor:

Vánočka bez vajec

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Máslo 100 g
Cukr 100 g
Droždí 40 g
Rozinky 80 g
Mandle 80 g
Sůl  špetka
Citronová kůra  
Mléko 1/2 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Do mouky vmícháme trochu soli, rozemneme v ní máslo, přidáme cukr a kůru z citrónu, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru, vypracujeme tuhé lesklé těsto. Na teplém místě je necháme dobře vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, přidáme do něj vyprané a osušené rozinky a spařené, oloupané a nasekané mandle, opětovně dobře vypracujeme, rozdělíme na 9 dílů, ze 4 dílu upleteme spodní pramen. Vložíme jej na dobře vymaštěný plech a upleteme další díl ze 3 pramenů. Nakonec poslední 2 prameny stočíme do spirály, položíme navrch, všechny konce po obou stranách dobře přimáčkneme, aby se vánočka nerozpletla, pomažeme rozšlehaným vejcem a necháme na teplém místě ještě půl hodiny kynout. Poté ji vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pomalu asi 45 minut. Pokud by se nám svrchu začínala připalovat přikryjeme ji alobalem. Upečenou vánočku ještě teplou pocukrujeme a necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Omeleta k snídani Články z

Komentáře k receptu: Vánočka bez vajec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web