Vanilkový tvarohový krém

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 4
      lžíce šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji, jinak se na pudinku vytvoří škraloup.
2
Jakmile je pudink vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšleháme v lehký krém.
3
Rozdělíme do skleněných pohárů či misek a ozdobíme ovocem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    3. 6. 2013 20:09

    Chci se zeptat zda krém drží tvar? :-) Jako klasický dortový z másla a pudinku? Potřebuju aby byl spíše tuhší, aby se neroztékal.... Díky za radu

  • Jitřenka Němcová
    Jitřenka Němcová |

    6. 3. 2009 09:33

    Vitello moje maminka říkala ztuženému pokrmovému tuku, dnes se jmenuje Ceres Soft.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    5. 3. 2009 19:53

    Martino,Vitello je tuk podobný například Stele na pečení.

  • Martina Voldánová
    Martina Voldánová |

    5. 3. 2009 19:46

    Budeme mít oslavu, tak tento recept vyzkouším. Aby se na pudingu nevytvořil škraloup, vždy jej posypu vanilkovým cukrem. Dostala se mi do rukou kuchařka z roku 1935. Skoro v každém receptu je tuk Vitello. Neví někdo z vás jakým tukem se dá nahradit? Děkuji.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    3. 3. 2009 11:54

    Šlehačku(smetanu)dáváme neušlehanou.Jiří

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    3. 3. 2009 10:26

    Taky by mě zajímalo, jaká se tam dává šlehačka, zda ušlehaná nebo smetana ke šlehání? Děkuji

  • Gábina H
    Gábina H |

    16. 2. 2009 11:18

    Škraloup na pudinku se nevytvoří, když na horký pudink dáte potravinovou folii.

  • T. Hejdová
    T. Hejdová |

    29. 11. 2008 14:58

    Do krému se přidává již ušlehaná šlehačka, nebo zkrátka smetana ke šlehání?