Vanilkový cukr

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 500
      g cukr krystal 300-500

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všimla jsem si, že většina přispěvovatelů receptů uvádí vanilkový cukr a předpokládám, že tím myslí na cukr vanilínový. Ten se však s pravým nedá srovnat. Nejvíc je to cítit u pečiva, které obalujeme v cukru, nebo pokud přidáváme do smetany atd.
2
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a ostrým nožem vyškrábeme zrníčka. Lusk pokrájíme na menší kousky. Do mixéru nasypeme část cukru a vložíme lusk se zrníčky. Mixujeme, dokud z cukru není prášek. Přes hustší síto prosijeme.
3
To, co nám zůstane v sítu znovu vložíme do mixéru a přidáme zase cukr. Proces opakujeme. Cukru přidejte tolik, kolik vám vyhovuje. Závisí od vaší chuti. Nakonec cukr promíchejte a nasypte do uzavíratelné skleněné nádoby.
4
Cukr má vynikající vůňi a chuť. Při koupi vanilky si všimněte, zda je lusk pružný. Nemá být tvrdý a vyschlý.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    4. 10. 2006 16:55

    Paní Terezko děkuji za radu, květinky mám velmi ráda, ale ještě tedy poraďte kde a jakou tu orchidejku koupit, nevím jestl jii budou u nás v květinářství mít, nebo vědět . Díky Marie

  • Anonym
    Anonym |

    3. 10. 2006 12:40

    Mně se osvědčil vanilkový cukr Dr. Oetkera. Ne ten v tom žlutém balení (vanilínový), ale v hnědém sáčku!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    3. 10. 2006 07:03

    Lusk kúpite v potravinách. Ak ale máte vzťah ku kvetinkám, mohli by ste si ho pestovať aj doma. Je to druh orchidey :)))

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    2. 10. 2006 17:27

    Poraďte kde vanilkový lusk koupím? Děkuji.

  • Marína
    Marína |

    2. 10. 2006 15:14

    Má výraznejšiu arómu.

  • ELA
    ELA |

    2. 10. 2006 10:40

    nedokážu porovnat rozdíl v intenzitě aroma, ale doma jednoduše vkládáme celé vanilkové lusky do skleničky s moučkovým cukrem