Autor:

Vanilkovo-šlehačkový moučník

Snadné
Těsto
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Med 1 lžíce
Cukr 100 g
Jedlá soda 1 lžička
Hladká mouka 250 g
Náplň 1.
Mléko 1 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Hladká mouka 1 lžíce
Máslo 250 g
Cukr 150 g
Náplň 2.
Šlehačka
DOporučuji zn. Holé, prodávají se ve zdravé výživě.
2 kelímek
Vanilkový cukr 1 balíček
Ztužovač šlehačky 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto: zpracujeme těsto, vytvaruje dvě placky podle tvaru plechu, pečeme na 180 °C na pečícím papíru.

Náplň I.: z mléka, pudinku a hladké mouky uvaříme krém, necháme vychladnout. Směs utřeme s máslem a cukrem.

Na jeden plát těsta naneseme vanilkový krém na něj dáme ušlehanou šlehačku a přiklopíme druhým plátem těsta.

Necháme v lednici uležet, nejlépe do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Black forest cupcakes Upečte si dobrotu: black forest cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Vanilkovo-šlehačkový moučník

Komentáře

  1. Jitka Vránová   17.09.2008 | 12:32 | reagovat | závadný

    Zdravím, 2.9. jsem vložila téměř naprosto totožný recept s názvem Lahodný medový zákusek. Liší se asi jen nepatrně v množství ingrediencí a ještě si dovolím podotknout že "můj" krém je zaručeně lepší :o)), protože je v něm rumík (a sníh) - mrkněte, porovnejte, vyzkoušejte.

  2. Mirka P.   15.09.2008 | 21:04 | reagovat | závadný

    Taky nevím, proč by měla normální šlehačka padat, proto se snad do ní zašlehává stužovač.

  3. katka kajzarova   15.09.2008 | 17:18 | reagovat | závadný

    Peču tyhle řezy z podobného receptu a používám klasickou šlehačku se ztužovačem a ještě NIKDY se mi nestalo aby spadla. A to ho dělám i na různé oslavy.

  4. Di -   10.09.2008 | 17:46 | reagovat | závadný

    Paní Kláro, jde o těsto typu medových řezů a z tohoto množství vyválíte i tři pláty. Plech je tedy určitě velký klasický - byť nejsem autor receptu, ale medové řezy občas dělám.

  5. Klára Keselyova   10.09.2008 | 17:09 | reagovat | závadný

    Môžete upresniť, aký veľký plech použiť, lebo z 25 dkg múky spraviť dva pláty, no neviem. Alebo upresniť ako tenké majú byť tie pláty? Ďakujem

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web