Vanilkové bramboráčky z cukety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa větší
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka
    • mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme a nahrubo postrouháme.
2
Posypeme solí a necháme odstát půl hodiny.
3
Pak rukou vymačkáme všechnu uvolněnou štávu.
4
Do cukety vmícháme vajíčko, hladkou mouku a mléko tak, aby vzniklo těstíčko asi jako na lívanečky. Nakonec přidáme vanilkový cukr.
5
V lívanečníku pomalu smažíme na oleji po obou stranách.
6
Bramboráčky jsou zvláštně sladko slané, ale chuťově úžasné, lze je jíst jak samostatně, tak jsou skvělé třeba k dušenému kuřeti.
7
Vím, že recept vypadá podivně. Ale loni mi byl připraven bytnou v Chorvatsku a byl úžasný.
Zařazení: Pokrmy Sladké Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    12. 7. 2006 22:30

    Je to sladkoslané...zvláštní, ale dobré. My to jedli ke grilovanému masu a bylo to báječné...a k tomu dobré víno:-)

  • Aninka
    Aninka |

    12. 7. 2006 20:23

    Zajímavý,má to být do sladka,když je tam ten vanilkový cukr??? Aby když to zkazím,žral aspon pes.