Vanilková zmrzlina našich babiček

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 5
      ks žloutek
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový lusk (po délce rozříznutého)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko, žloutky, cukr a vanilkový lusk ušleháme dohusta. Když je hmota hladká, postavíme směs do vodní lázně a za stálého šlehání šleháme tak, aby hmota zůstávala na vařečce v silnější vrstvě. Nevaříme !
2
Procedíme, vychladíme ve studené vodní lázni a necháme v zmrzlinovém strojku zmrazit. Pokud nemáme strojek, postavíme do nádoby z rozdceným ledem a pomalu šleháme asi 20-30 minut, až je zmrzlina tuhá.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • mimi
    mimi |

    20. 6. 2013 18:58

    mrazák :-D :-D

  • Jaňule
    Jaňule |

    18. 7. 2011 20:38

    Jak je možné že mi to nezhoustlo???Nechybí tam něco??? :-(