Autor:

Vanilková zmrzlina našich babiček

Střední
Ingredience
Mléko 1/2 l
Žloutek 5 ks
Cukr krupice 120 g
Vanilkový lusk
(po délce rozříznutého)
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Mléko, žloutky, cukr a vanilkový lusk ušleháme dohusta. Když je hmota hladká, postavíme směs do vodní lázně a za stálého šlehání šleháme tak, aby hmota zůstávala na vařečce v silnější vrstvě. Nevaříme !

Procedíme, vychladíme ve studené vodní lázni a necháme v zmrzlinovém strojku zmrazit. Pokud nemáme strojek, postavíme do nádoby z rozdceným ledem a pomalu šleháme asi 20-30 minut, až je zmrzlina tuhá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Vanilková zmrzlina našich babiček

Komentáře

  1. Jaňule   18.07.2011 | 20:38 | reagovat |

    Jak je možné že mi to nezhoustlo???Nechybí tam něco??? :-(

    1. mimi   20.06.2013 | 18:58 | reagovat |

      mrazák :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web