Autor:

Vanilková zmrzlina našich babiček

Střední
Ingredience
Mléko 1/2 l
Žloutek 5 ks
Cukr krupice 120 g
Vanilkový lusk
(po délce rozříznutého)
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Mléko, žloutky, cukr a vanilkový lusk ušleháme dohusta. Když je hmota hladká, postavíme směs do vodní lázně a za stálého šlehání šleháme tak, aby hmota zůstávala na vařečce v silnější vrstvě. Nevaříme !

Procedíme, vychladíme ve studené vodní lázni a necháme v zmrzlinovém strojku zmrazit. Pokud nemáme strojek, postavíme do nádoby z rozdceným ledem a pomalu šleháme asi 20-30 minut, až je zmrzlina tuhá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Vanilková zmrzlina našich babiček

Komentáře

  1. Jaňule   18.07.2011 | 20:38 | reagovat | závadný

    Jak je možné že mi to nezhoustlo???Nechybí tam něco??? :-(

    1. mimi   20.06.2013 | 18:58 | reagovat | závadný

      mrazák :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web