Valentýnská srdíčka z párků

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks párky jemné
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka červená paprika mletá
    • sterilovaná zelenina může být i mražená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Každý párek podélně rozkrojíme, ale ne úplně, řez skončíme asi 2 cm před koncem. Konce párku rozdělíme a přehneme opačně a spojíme párátkem. Vznikne srdíčko. Srdíčka položíme na vymazaný pekáč, do každého dáme plátek šunky, na ni 2 lžičky sterilované zeleniny, rozklepneme vejce, osolíme, posypeme paprikou a strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 10 minut a podáváme teplé s pečivem.
Zařazení: Chuťovky Ze šunky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Yvetta
    Yvetta |

    13. 2. 2016 18:02

    Kdybych chtela nekomu vyznat jidlem lasku, volila bych neco originalnejsiho nez peceny parek. Povazuji to za vrchol nevkusu tech co ho dostanou uprimne lituji :-| :'( :-! :-$ =-O

  • pipča
    pipča |

    14. 2. 2013 15:05

    je to už hodně dávno co jsem je dělala a dneska se to hodí a dokonce na ně lákali i v rádiu :-)

  • Můrinka
    Můrinka |

    21. 10. 2010 17:23

    Bylo to luxusní a hlavně si to odneslo obrovský úspěch! <3 Přidala jsem k receptu fotku, jak to možná má vypadat :-) Asi jsem dala více zeleninové směsi (použila jsem lečo), tak mi malinko vytekla vajíčka, ale jinak to bylo fakt skvělé. Dávám jedničku!

  • Lenka Kaňová
    Lenka Kaňová |

    14. 2. 2007 09:58

    Servírovala jsem párková srdíčka k valentýnské snídani a měla jsem velký úspěch. Můj partner uzeniny veškerého druhu miluje. (Já je ale nejím, pouze s láskou připravuji.) Nepekla jsem v troubě, ale připravovala na pánvi. Nejprve jsem srdíčko osmažila z jedné strany a pak při obrácení jsem do něj rozklepla vajíčko, posypala paprikou a sýrem. Zeleninu jsem servírovala stranou. (Mimochodem také mi ty párky při ohýbání praskaly a to byly z poctivého australského masa!!) Přesto skvělý nápad na Valentýna, děkuji!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 1. 2006 08:00

    Dnes sa do párkov nedáva len mäso, divili by ste sa, že mäso tvorí niekedy menej ako 30 %. To potom pri ohýnaní prasknú. Použite také párky, ktoré vém pri bežnom ohrievaní tak ľahko nepraskajú.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    19. 1. 2006 13:08

    nejlepší jsou na to tzv.debrecínky, jenom musíte opatrně rozkrajovat.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    19. 1. 2006 12:13

    Tohle jsme jednou zkoušeli, ale nevedlo se. Ty párky vždycky při ohnutí praskly. Asi hodně záleží na druhu uzeniny.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    19. 1. 2006 12:04

    Tenhle recept jsem znala jen v jednoduché verzi se šunkou a sýrem, ale tahle vylepšená varianta je skvělá.Dík:-)