Valentýnská srdíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
24
porce
neuvedeno
autor: engelika

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hera - studený rostlinný tuk
    • 125
      g hladká mouka + navíc na pomoučnění
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 6
      lžíce malinová marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Předehřejeme troubu na 160°C. Nakrájíme Heru na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky Hery. Těsto vypracujeme dotuha ručním mixérem nebo studenýma rukama (důkladně, ale ne dlouho!), zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 30 minut.
2
2) Moukou si poprášíme pracovní plochu, na které rozválíme těsto na 4 mm. Vykrajovátkem vykrojíme 22-24 srdcí, polovinu z nich uprostřed vykrojíme malým srdíčkem nebo kroužkem. Vložíme srdíčka na plech s pečícím papírem (i ta malinká vykrojená srdíčka).
3
3) Srdíčka pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut dozlatova a necháme vychladnout na plechu.
4
4) Potřeme srdce bez děr malinovou marmeládou a slepíme je s děravými srdci. Malinká srdíčka můžeme jíst jen tak nebo je použít na dekoraci jiného dezertu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.