Autor:

Valentýnská srdíčka

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 24
Ingredience
Hera
- studený rostlinný tuk
100 g
Hladká mouka
+ navíc na pomoučnění
125 g
Cukr 100 g
Žloutek 1 ks
Malinová marmeláda 6 lžíce

Postup přípravy:

1) Předehřejeme troubu na 160°C. Nakrájíme Heru na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky Hery. Těsto vypracujeme dotuha ručním mixérem nebo studenýma rukama (důkladně, ale ne dlouho!), zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 30 minut.
2) Moukou si poprášíme pracovní plochu, na které rozválíme těsto na 4 mm. Vykrajovátkem vykrojíme 22-24 srdcí, polovinu z nich uprostřed vykrojíme malým srdíčkem nebo kroužkem. Vložíme srdíčka na plech s pečícím papírem (i ta malinká vykrojená srdíčka).
3) Srdíčka pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut dozlatova a necháme vychladnout na plechu.
4) Potřeme srdce bez děr malinovou marmeládou a slepíme je s děravými srdci. Malinká srdíčka můžeme jíst jen tak nebo je použít na dekoraci jiného dezertu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Valentýnská srdíčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web