Valentýnská buchta s krémem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 100
      g máslo
    • 3
      vejce
    • 1
      cukr
    • 1,5
      ks polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce ořechy mleté
  • na zalití
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrnek mléko nebo smetana
  • na krém
    • 1
      balíček krém světlý krém na dorty Dr. Oetker
  • na ozdobu
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme změklý tuk a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a ořechy. Pečeme na středně velkém plechu - zhruba 25-30 minut na 160-170 °C (podle trouby). Necháme přejít varem sladkou smetanu (nebo mléko) s cukrem, odstavíme, přidáme vanilkový cukr a ještě horkým zalejeme vychladlou buchtu. Dáme opět vychladit a připravíme si krém. Naneseme krém na buchtu a poté povrch pocákáme vlažnou čokoládovou polevu cik-cak (nebo lze namalovat srdíčka).
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina Hanzlová
    Martina Hanzlová |

    23. 2. 2006 18:29

    Zní to nádherně, hned zítra se do toho pustím :o)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    13. 1. 2006 14:50

    Terezka, budu moc rada kdyz to zkusite, buchta je u nas oblibena, obzvlast po zamenu mleka s vajecnym likerem:-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 1. 2006 13:00

    Už vidím, že tohto roku budem maľovať tie srdiečka.