Valašské kousky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta Nebo kuřecí nebo slepičí maso
    • 200
      g čerstvé houby Nebo žampiony
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • máslo
    • hladká mouka
    • kopr
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, dáme do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli tuk a dáme dusit do trouby. Podušené maso vyjmeme a přendáme na pánvičku. Do výpeku vmícháme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou vody a dobře provaříme, přecedíme ji na dušené maso, přidáme zakysanou smetanu a nakrájené, na másle podušené houby se sekaným koprem. Dochutíme octem, osolíme a necháme přejít varem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.