Valašské frgály s borůvkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 0.3
      kostka droždí
    • 35
      g cukr krupice
    • 1
      dl olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      dl mléko
  • Náplň
    • 200
      g borůvky můžou být mražené
    • strouhanka opečená
    • skořice - mletá
  • Drobenka
    • 30
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky a cukru se špetkou soli vlijeme mléko, do kterého jsme vmíchali droždí, žloutky, přidáme olej a vypracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Mezitím si připravíme drobenku. Na vymaštěný plech vytvoříme navlhčenými prsty dva koláče se zvýšenými okraji, které potřeme mlékem.
2
Střed koláčů lehce posypeme opečenou strouhankou a špetkou skořice. Na konec navršíme borůvky a povrch posypeme drobenkou.
3
Pečeme ve středně teplé troubě do zezlátnutí okrajů.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • jarmila Butulová
    jarmila Butulová |

    10. 5. 2006 20:25

    To každopádně.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 5. 2006 19:31

    Dobrý den, chci se jen zeptat, jestl ise nechává kynout kvásek ?Děkuji