Autor:

Valašské brambory

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Brambory nové  
Kmín  
Sůl  
Měkký tvaroh
polotučný ve vaniččce
 
Šlehačka
nebo kysaná smetana
 
Jarní cibulka  
Oregáno
čerstvé
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

BRAMBORY:

Brambory uvaříme s trochou kmínu v osolené vodě - brambory vaříme celé ve šlupce - proto je lepší mít brambory menší a podobné velikosti.

Množství brambor dle předpokládaného počtu porcí. Vzhledem k tomu, že brambory jsou hlavní chod, počítejte cca 0,5 kg na osobu.

VALAŠSKÁ TVAROHOVÁ SMĚS:

Na jednu vaničku tvarohu přidáme 250 ml šlehačky (tekuté) a nebo obdobné množství kysané smetany a rozmícháme do hladka. (Kdo chce extra dietní variantu, nahradí smetanu menším množstvím mléka.)
Přidáme na tenká kolečka nakrájenou čerstvou cibulku (jen zelenou část) z jednoho svazku. Přidáme hrst lístků čerstvého oregána pokrájeného na drobnější kousky.
Osolíme a tvarohovou směs promícháme.

Toto množství odpovídá cca 1-2 porcím.

Brambory podáváme celé, neloupané společně s tvarohovou směsí. Je možné jíst i se studenými bramborami - výborné zejména v létě jako lehký oběd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Valašské brambory

Komentáře

  1. JarunaV   21.11.2014 | 6:44 | reagovat |

    K jídlu to samozřejmě je, ale VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ TOTO NEJSOU VALŠSKÉ BRAMBORY...

    1. farah.farah   14.04.2015 | 13:57 | reagovat |

      U nás se tomu prostě od jakživa říkalo valašské brambory. Tak si to tak neberte. ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web