Valašská vepřová pečeně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: lit1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 20
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
    • 2
      dl vývar
    • 150
      g tvrdý sýr strouhaný
    • 600
      g brambory
    • petržel zelená
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Vložíme do pekáčku.
2
Zpěníme jemně nakrájenou cibuli a podusíme na ní na kostičky pokrájené uzené maso, papriku, rajčata a zelenou petrželku. Podušenou směs zalijeme částí vývaru a ještě 3 minuty vaříme. Toto nalijeme na plátky masa v pekáčku.
3
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, které navršíme na maso. Povrch posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct, dokud se sýr neroztaví.
4
Podáváme s nakládanou zeleninou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    19. 2. 2007 13:25

    Právě si na tom pochutnávám!!! Výborné!!!

  • eva
    eva |

    30. 1. 2007 15:04

    idem to vyskusat.dakujem za inspiraciu.dam vediet eko to dopadlo

  • Kamila Zahradníčková
    Kamila Zahradníčková |

    11. 5. 2006 10:04

    Opravdu moc dobré, dělala jsem ho v sobotu a nezbylo vůbec nic,děkuji za inspiraci,Kamila

  • Anonym
    Anonym |

    8. 5. 2006 20:35

    opravdu vynikající ...velmi jsme si pochutnali, děkuji Jana

  • Věra Pelikánová
    Věra Pelikánová |

    10. 2. 2006 07:36

    Já rajčata neloupu - nám ty slupičky nevadí, ale jestli je neméte rádi, tak je můžete oloupat.

  • Janinka
    Janinka |

    8. 2. 2006 17:20

    Tak tento recept vypadá skvěle. V sobotu se do něj asi pustím. Jen by mne zajímalo, zda se rajčata mají oloupat, či nikoli. Děkuji za odpěvěď :-))