Autor:

Valašská velikonoční pečeně

Střední
Ingredience
Vepřová pečeně 800 g
Moravské uzené 200 g
Cibule
větší
1 ks
Rajčata 2 ks
Paprika 1 ks
Vývar 2 dl
Sýr 150 g
Brambory 400 g
Rostlinný olej
na smažení
 
Petrželka
zelená
 
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel. Podušenou směs zalijeme trochou vývaru a vše vaříme ještě 3 minuty. Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjme je plátky vařených brambor, posypeme sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Podáváme s nakládanou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Valašská velikonoční pečeně

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   16.03.2006 | 22:41 | reagovat |

    Moje maminka taky solí málo a vždycky říká, ať si každý dosolí na talíři podle chuti, že je to lepší, než aby přesolila. A většinou ani není nutno dosolovat:-)Když moc nesolíte, není nic jednoduššího..

  2. luckymili   16.03.2006 | 21:10 | reagovat |

    Zaujal mě tento recept, tak ho v sobotu vyzkouším, jen jeden dotaz, když je maso osolené, a v uzeném, vývaru i sýru je také sůl, není ji tam moc? My totiž moc nesolíme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web