Valašská velikonoční pečeně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 200
      g moravské uzené
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
    • 2
      dl vývar
    • 150
      g sýr
    • 400
      g brambory
    • rostlinný olej na smažení
    • petrželka zelená
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel. Podušenou směs zalijeme trochou vývaru a vše vaříme ještě 3 minuty. Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjme je plátky vařených brambor, posypeme sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Podáváme s nakládanou zeleninou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 3. 2006 22:41

    Moje maminka taky solí málo a vždycky říká, ať si každý dosolí na talíři podle chuti, že je to lepší, než aby přesolila. A většinou ani není nutno dosolovat:-)Když moc nesolíte, není nic jednoduššího..

  • luckymili
    luckymili |

    16. 3. 2006 21:10

    Zaujal mě tento recept, tak ho v sobotu vyzkouším, jen jeden dotaz, když je maso osolené, a v uzeném, vývaru i sýru je také sůl, není ji tam moc? My totiž moc nesolíme.