Vajíčková pomazánka z lučiny

Hodnocení:

Moje:

10 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka červená paprika
    • 2
      balení lučina přírodní (kostka) + šlehaná se šalotkou (vanička)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladnout. Pak je buď nakrájíme na malé kousky, anebo můžeme použít protlačovací sítko na brambory. Přidáme lučinu a smetanu, promícháme, dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou (té jen trochu, aby byla barva).
2
Mažeme na chlebíčkovou veku, můžeme dozdobit okurkou a čerstvou paprikou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    27. 7. 2014 09:55

    Pomazánka je skvělá!

  • Trasher
    Trasher |

    25. 11. 2011 18:58

    A sice to někdo opravil, ale má to být tak, že tam patří ty lučiny obě - jak přírodní kostka, tak ta se šalotkou

  • Trasher
    Trasher |

    25. 11. 2011 18:57

    Lučina se neztratila, ale bohužel v tomto systému nelze přidat jednu věc 2x, tak jsem ji musel dát do ingrediencí...

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    24. 11. 2011 13:03

    Opraveno, díky

  • pazd
    pazd |

    24. 11. 2011 12:35

    a kde se ztratila lučina?