Autor:

Vajíčková pomazánka podle dcery

Snadné
Ingredience
Vejce
6-8 ks
6 ks
Cibule 1 ks
Majonéza 2 lžička
Dijonská hořčice 2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo nasekají v robotu). Pokrájíte cibuli najemno (taky lze nasekat v robotu) - nejlépe červenou nebo jarní, ale lze použít i normální žlutou.
Všechno se smíchá dohromady, přidá se majonéza - jen nejnutnější množství, hořčice - nejlepší je Moutard de Dijon (francouzská pálivá dijonská hořčice - má výbornou specifickou jemně pálivou chuť) - pozor nezaměňovat s kremžskou - ta chuť je opravdu hodně jiná a třeba kremžská by do této vajíčkové pomazánky asi moc nešla... Pokud není dijonská hořčice, lze použít i jemnou nebo žádnou. No a v ideálním případě přidat i trochu bylinek, třeba čerstvou pažitku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Vajíčková pomazánka podle dcery

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web