Vajíčková pomazánka od Mariky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks tavený sýr Lunex Bambino
    • 5
      ks vařená vejce
    • 2
      ks cibule
    • 5
      ks brambory 4-5 ks uvařených
    • 1
      sklenice majonéza
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, brambory, vajíčka nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ostatní přísady a vše spolu vymícháme. Necháme alespoň 15 minut v chladu stát.

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    23. 11. 2009 21:14

    Malý detail - čo je to celé maslo? 125 g, 200 g alebo 250 g? Už so to niekoľkokrát písala - miery typu štvrť, pol, celé sú veľmi nejasné - dnes je toľko veľkostí balení. Ďakujem. Zora

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    23. 11. 2009 12:23

    je vynikající dat pouze tři čtvrtě másla cele je moc

  • enzzo 69
    enzzo 69 |

    20. 2. 2007 01:45

    to byla dobrota

  • Tomas Ještěr
    Tomas Ještěr |

    15. 12. 2006 11:12

    Od té doby co někdo zjistil že to jde...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 3. 2006 13:48

    Zuzka, s tým strúhaním masla to nie je smiešne. Ja ho strúham tiež ( alebo margarín ), keď zabudnem ho vybrať z chladničky a chcem už aj piecť. Nastrúhané sa dobre a ľahko vymiešava, aj keď je stuhnuté, neostávajú kúsky.

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    17. 3. 2006 13:30

    Tuto pomazanku mam od svagriny, (preto i nazov s menom) a je uplne super, teda pre nas , sme taka pomazankova familia, aj nas dvojrocny syn si ju oblubil, a priznavam s tym struhanim je to smiesne ale je to tak, a tiez jej je dost. Dobru chut

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    16. 10. 2005 08:23

    Naozaj výborná. Robila som len z polovičnej dávky a je toho aj tak dosť :-). Davam za 1.

  • Hessinka
    Hessinka |

    14. 10. 2005 13:40

    Tak tenhle recept zní opravdu dobře, máme o víkendu oslavu, pomazánku použiji na potření chlebíčků, pak už stačí jen oszobit uherákem nebo plátkem šunky nebo třeba kouskem hermelínu a je hotovo!

  • Jana Han
    Jana Han |

    12. 10. 2005 19:17

    Kdyz pred strouhanim na struhadlo zatlacite pergamenovy papir , pak nebudete mit upatlane struhadlo. Po dokonceni strouhani sundat papir a tupou stranou nose seskrabnout to, co by normalne zustalo na struhadle. Tato metoda se da pouzit i pro dalsi potraviny, ktere se musi strouhat, specialne cokolada a citronova nebo pomerancova kura. Zkuste a uvidite, zda vam to bude vyhovovat.

  • ajka
    ajka |

    12. 10. 2005 10:09

    Ak je maslo tuhé, tak sa pre lepšie spracovanie normálne nastrúha na strúhadle.

  • Markéta
    Markéta |

    12. 10. 2005 09:02

    No od kdy? Od té doby co byly vynalezeny různé domácí chladírny a chladničky a mrazničky a strouhá se nejen máslo, ale i jiné tuky pokud trpíte zapoměntlivostí a nevyndáte příslušné včas aby změklo, nebo se rozhodnete něco dělat z náhlého popudu a nechcete čekat a pokud se nechcete utřít nebo uzadělat k smrti. Je to šikovné, zkuste to taky. Je ale pravda, že já nnikdy žádný tuk nestrouhla na jemném struhadle - bohatě stačí hrubé. A ta pomazánka nevypadá vůbec špatně a asi jí bude kopec za malý peníz - zdá se, že to brambory můžou hodně "nastavit", přitom jsou chuťově vcelku neutrální.

  • Jan Gallischek
    Jan Gallischek |

    12. 10. 2005 05:45

    Tak teda nevím ale od kdy se máslo strouhá a to ještě na jemném struhadle.