Vajíčková polévka na kyselo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sádlo
    • cibule
    • mouka
    • voda
    • sůl
    • bobkový list
    • ocet
    • vejce podle počtu strávníků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme cibulovou jíšku, zalejeme ji studenou vodou, osolíme, přidáme bobkový list (na 1 litr vody) a povaříme. Vyndáme bobkové listy a podle chuti okyselíme. Poté do polévky zavaříme ztracená vejce (vejce vložíme do sběračky a ponoříme do vařící polévky - bílek se snažíme přehrnout přes žloutek). Je to v podstatě polévka z ničeho - každý ovšem nemusí být na kyselou chuť polévky vyladěn.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    22. 8. 2015 21:09

    Pak je to ale úplně jiná polévka! ;-)

  • Martin
    Martin |

    17. 12. 2014 23:37

    Zkuste nedělat jíšku ,, do Vody s Octem, bobkem a celím pepřem dejte 3 velké cibule rozkrojené na čtvrty a vařit do polo měkka ...... pak kalsika přidat vejce smenatu nebo zakysanku .... uvařit brambory ve slupce a osmažit hodně ci bulky do zlatova ..... každý si do polevky dá brambor kolik chce a posype smaženou cibulkou :-)

  • Geeog Geeog
    Geeog Geeog |

    1. 7. 2005 14:17

    Také tuto polévku znám s přidáním smetany a dochucené koprem.Mám jí moc rád.

  • laeela
    laeela |

    26. 6. 2005 12:36

    Já tuhle polévku znám ještě s přidáním kysané smetany, dělala ji moje babička a já ji milovala, hlavně vajíčko v ní :-)Moc dobré, jen se mi ji ještě nikdy nepovedlo udělat tak, aby chutnala jak ta babiččina.