Vaječný salát s jogurtem, křenem a čínským zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 4
      ks rajčata
    • 0,5
      ks čínské zelí
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g jogurt Hollandia
    • křen 2-4 cm
    • 0,5
      ks petržel
    • vojtěška 1 miska - naklíčené (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Spaříme v kastrolku rajčata, oloupeme je. Poté ve vařicí vodě uvaříme vajíčka natvrdo. Do mísy nastrouháme najemno křen a petržel, přidáme sekanou petrželku a sůl, případně vojtěšku, důkladně promícháme, přidáme jogurt a nahrubo strouhané čínské zelí, promícháme.
2
Pokrájíme rajčata a vajíčka, která se mezitím uvařila, na osminky, přidáme do mísy a zlehka vmícháme do salátu. Necháme chvíli zaležet.

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    21. 9. 2007 18:53

    Lucko, Amasaké je tu několikrát popsáno, držím tedy palce a pokud by vznikl problém, bezplatná poradenská linka mv1@seznam.cz je k dispozici :-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    28. 8. 2007 14:33

    Lucko, dej si do vyhledávače amasaké, vyjede ti několik recetů zde viz http://recepty.atlas.cz/hledej.aspAmasaké si můžeš uvařit doma sama.

  • Lucka
    Lucka |

    28. 8. 2007 12:03

    Prosím, můžete mně někdo napsat, co to je to Amasaké a kde ho hlavně můžu koupit? Diky!

  • MartinV
    MartinV |

    2. 6. 2007 19:11

    Ivano, jsem také závislák na sladkém. Teď je u mne v kurzu šťáva čerstvě lisovaná z mrkve a modrých hroznů (skvěle zahání chuť na sladké) a pak cokoliv z Amasaké. Vtip je v tom, že Amasaké použijete všude tam, kde je sladké těsto, akorát že bez cukru nebo jej výrazně omezíte. Cukrovary zapláčou, potažmo i doktoři budou bez práce, zato váha i mlsný jazyk jásají :-))

  • Ivana
    Ivana |

    17. 4. 2007 21:30

    Martine, pište více Vašich skvělých receptů.Také nějaké zdravé sladké. Nemůžu bez sladkého být ani jeden den.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    17. 4. 2007 11:10

    Jejda, asi jsem byla v minulém životě králík... jen slyším o zelenině už se mi sbíhají sliny a tento recept zní libě !!!