Vaječné kulaté řízečky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 4
      plátek salám
    • cibule
    • kečup - jemný
    • strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Necháme mírně rozehřát pánev na lívance (s 4 důlky), do každého nalejeme trošku oleje a vsypeme rovnoměrně lžíci strouhanky. Do každého vklepneme jedno vejce, posolíme, popepříme, posypeme nakrájenou cibulí a zakápneme kečupem.
2
Děláme na mírném ohni, když začne strouhanka zlátnout, položíme na každý plátek salámu a otočíme, aby se salám opekl i zespod.
3
Podáváme s hranolky, nebo bramborovou kaší a tatarkou. Vypadá to jako malé zlaté kulaté řízky, rychlé řešení večeře, když není čas vařit.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Renáta
    Renáta |

    22. 11. 2007 11:53

    zkusila jsem to a je to VÝÝBBOORRNNÉÉ!!!

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    29. 3. 2007 00:57

    Jiřino, není rozkvrdlané, jen vklepnuté. Ale ta cibulka a kečup z něj udělají chuťově jiné jídlo než volské oko. Prostě úplně obyč jídlo, které chutná jinak.

  • Jiřina M
    Jiřina M |

    28. 3. 2007 10:50

    To vejce je jako volské oko nebo ,,rozkvrdlané''?