Vaječná tlačenka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základ
    • 750
      g mleté maso bůček
    • 5
      ks vařená vejce
    • 5
      ks vejce syrová
    • 400
      g dietní salám
    • 1
      lžíce vegeta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařená vejce a dietní salám nakrájíme na asi 1 cm kousky. Všechny ingredience pak smícháme, vložíme do tlačenkového střeva, oba kraje utáhneme nití a vaříme ve velkém hrnci 2,5 hodiny.
2
Necháme pořádně vychladnout - vřele doporučuji až do druhého dne, jinak se vám tlačenka celá rozsype. Krájíme na kolečka jako klasickou tlačenku a klademe na chleba.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    17. 2. 2012 12:09

    Dá se to i péct, např. v bábovkové formě? Děkuji

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    23. 1. 2007 06:03

    Použila jsem mleté vepřové maso,přidala vše co je v receptu a ještě zužitkovala asi 15 dkg tvrdého sýru nakrájeného na kostičky.Bylo to opravdu moc dobré a s červenou kapií i dekorativní.Mslím,že při výrobě slavnostnějších studených mís to u nás nebude chybět.Je to dobrotka a potěšení i pro oko:o)

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    18. 1. 2007 10:20

    Trochu bych se toho míchaného masa bála, tady je potřeba bůček, aby tam bylo mastné, které všechno dohromady po vychladnutí pojí.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2007 06:12

    Dalo by se to udělat i z mletého masa míchaného-myslím tím hovězí s vepřovým ?

  • jana podrazilova
    jana podrazilova |

    17. 1. 2007 06:51

    Bez obav, drží to pohromadě. Znám to pod názvem mortadela. Dělám jí často, a je to vynikající. Skvělý je to, když si kolečko tlačenky potřete kečupem.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    16. 1. 2007 17:41

    Ivano, tam je syrové mleté maso a syrová vajíčka, takže by to mělo držet pohromadě. Dobrý nápad.

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    16. 1. 2007 17:20

    Nepřidává, všechno dohromady pojí bůček, který po vychladnutí ztuhne a vajíčka. Pro jistotu ale můžete želatinu použít, už jsem to také zkoušela když jsem měla hodně libové maso.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    16. 1. 2007 16:39

    Znám klasickou vaječnou tlačenku, kde se jako pojivo používá želatina. Tady se nic nepřidává aby to drželo pohromadě?