Autor:

Vaflové řezy

Střední
Ingredience
Hladká mouka 370 g
Moučkový cukr 150 g
Máslo 270 g
Ořechy 100 g
Skořice
mletá
1 špetka
Sůl 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 1 ks
Mouka
na vyválení
 
Džem
pikantní
350 g
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Do prosáté mouky přidáme cukr, mleté oříšky, polotuhé máslo, vejce, citónovou kůru, špetku soli, skořici, vanilkový cukr. Vše zpracujeme v hladké těsto, které dáme na 10 hodin do chladničky. Poté těsto rozdělíme na 3 stejné díly a vyválíme stejné obdélníky, které jednotlivě upečeme (180-200 °C) na plechu vyloženém pečícím papírem.

Necháme na plechu vychladnout. Po upečení jsou placky velmi křehké. Vychladlé placky pomažeme džemem a složíme na sebe, přelijeme čokoládovou polevou, necháme uležet do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Vaflové řezy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web