V - Cukrová mrkvička s cibulí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mrkev mladé
    • 500
      g jarní cibulka
    • 40
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 1
      snítka estragon čerstvého

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladou mrkvičku očistime a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. Odkrojíme zelené jarní cibule. Bílou část necháme vcelku.
2
Rozpustime máslo, přisypeme cukr a za stálého míchaní jej necháme zkaramelizovat. K cukru přidáme pokrájenou mrkev s cibuli, promíchame a lehce dochutíme solí a pepřem.
3
Zeleninu zalijeme horkým vývarem a při střední teplotě dusíme přikryteéasi 15 minut. Vývar vařením poněkud více zhoustne.
4
Zeleninu omyjeme,osušime a otrháme lístky. Ty jemně nasekáme. Pokud použiváme sušene kořeni, lehce je rukama rozemneme. Bylinky přisypeme k zelenine,promícháme a necháme společně krátce povařit. Takto upravenou zeleninu použiváme jako pikantni přilohu k minutkovým masům.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.