Uzený vývar se špenátovým svítkem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g uzené maso
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g špenátový protlak
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 1
      špetka muškátový květ
    • nové koření
    • pepř celý
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V litru vody uvaříme maso, zeleninu v celku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek.
2
Svítek: ušleháme tuhý sníh z bílků, vlijeme ochucený žloutek, vmícháme mouku a vymačkaný špenát, rozetřeme asi 1 cm vysoko na vymazanou a lehce vysypanou formu velikosti talířku. Pečeme v horké troubě dorůžova.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.